Környezetmérnöki tagozat Ipari termék- és formatervező mérnöki tagozat Építőmérnöki tagozat Gépészmérnöki tagozat Informatikus mérnöki tagozat Villamosmérnöki tagozat Építész tagozat Településmérnöki tagozat

Gyászhír - Elhunyt Prof. dr. Mecsi József

Sajnálattal tudatjuk, hogy Prof. dr. Mecsi József 2015. január 20-án elhunyt.

Professzor úr 2004-től a PTE Pollack Mihály Műszaki Karának oktatója, 2005-től 2014-ig egyetemi tanára, 2005-2009-ig a Kar dékánja volt.

Dékánná választása alkalmából az UNIV TV vele készített interjúja megtekinthető:

Kapcsolatának kezdete a Juhász Jenő Szakkollégiummal dékáni éveire nyúlik vissza. Közbenjárásával került elhelyezésre Szakkollégiumunk a PTE frissen felújított Boszorkány úti kollégiumában, ahol azóta is működik. Segítségével szerveztük meg Szakkollégiumunk budapesti tanulmányútjának egyik programját, a 4-es metró Kálvin téri állomásának építési munkáinak megtekintését 2008-ban, az ő felkérésére és irányítása mellett készítettünk kiállítást "Az ajkai X. számú tározó gátszakadásával kapcsolatos elemzések" címmel 2012-ben a Mandulavirágzási Tudományos Napok előadásaihoz kapcsolódóan, mely kiállításra került a PTE PMMIK-n és a Miskolci Egyetem aulájában is, valamint a PTE PMMIK Könyvtárában is. 2013. márciusában az ő mentorálásával készítettük el barátja, Heinz Brandl professzor úr életművét bemutató kiállítást is Brandl professzor díszdoktorrá avatása alkalmával. Kapcsolata a Juhász Jenő Szakkollégiummal mindvégig aktív volt, a kiállításokra készülve gyakran tett látogatást Szakkollégiumunkban megtekintve azok állapotát, de ezektől függetlenül is gyakran érdeklődött a Szakkollégium felől. Szakkollégiumunk professzor úr mentorálásával országos díjat is nyert.

Legutóbb 2014. november végén egy újabb kiállítás létrejöttében kérte segítségünket egy 2015. februárjában Veszprémben tartandó konferenciára.

A konferenciára 2015. február 12-én került sor, Prof. dr. Mecsi József emlékére.

A konferenciára a Juhász Jenő Szakkollégium poszterkiállítást készített a PMMIK könyvtárának segítségével, professzor úr életútját, munkásságát, tevékenységeit bemutatandó.

Professzor urat 2015. február 20. 13:00-án, Budapesten, a Farkasréti temetőben helyezik végső nyugalomra.

(Professzor úr életrajza megtekinthető: https://www.mmk.hu/tudastar/hirek/carousel_gyasz1 )

.